AFS_presentatie_02.jpg
AFS_pres-17.jpg
AFS_presentatie_05.png

ANNE FRANK HUIS

De Anne Frank Stichting is een organisatie die zich ten doel stelt het levensverhaal van Anne Frank en haar idealen internationaal onder de aandacht te brengen.

Huisstijl

Ontwikkeling van corporate identity (Anne Frank Huis en Anne Frank Stichting) met een internationale, neutrale uitstraling. Deze werd toegepast op alle middelen; van koffiekopjes en suikerzakjes tot brochures en jaarverslagen.

* Red Dot Award, 2010

(huisstijl ism Lena Steinborn, Atelier van GOG)

Bewegwijzering

De huisstijl werd ook doorgevoerd in eenbewegwijzering voor het hele museum waarvoor iconen zijn ontworpen.

Tentoonstellingen

In de nieuwe vleugel van het museum is elk jaar een wisseltentoonstelling te zien. Daarin komen thema's of mensen aan bod die met de oorlog of Anne Frank te maken hadden. Er wordt bijvoorbeeld het verhaal verteld van 'De helpers van het achterhuis' die de onderduik mogenlijk maakten. Samen met historicus Wim De Bell bepaalden we de vormgeving van alle tentoonstellingen.

(in dienstverband bij Overhaus)

 

“Loïs Hangelbroek heeft jarenlang ontwerpwerk gedaan voor de Anne Frank Stichting.
De samenwerking met Loïs heb ik altijd als bijzonder prettig ervaren. Loïs heeft een eigen mening en een eigen visie, maar staat ook open voor de wensen van de klant.
Ze heeft duidelijk affiniteit met het onderwerp en de sfeer in het Anne Frank Huis. Met name de wisseltentoonstellingen zijn qua ontwerp en kleurstelling erg mooi geworden en worden hoog gewaardeerd door onze bezoekers.
Ik zou haar van harte aanbevelen voor soortgelijke opdrachten bij andere musea.”

Dieuwke Maas
Hoofd Museum - Anne Frank Huis